TRAVANJ 2001

VAĐENJE FIKSATORA SIVKI
Mačka Sivka prije dva mjeseca slomila je tibiju i fibulu na desnoj nozi.Frakturu smo sanirali vanjskim fiksatorima sa metilmetakrilatom(novosti u veljači).Pošto je prošlo oko dva mjeseca odlučili smo izvaditi fiksatore.
Opširnije

LOV NA VEPRA
Posavski gonić Liso tog nedjeljnog jutra prilikom lova na divlje svinje doživio je svoj prvi bliski kontakt sa veprom. Prilikom ranjavanja vepra samca teškog oko 250 kilograma, Liso mu je pokušao zadati smrtonosni udarac. U tom trenutku zadobio je udarac kljovom u područje sternuma. Nakon par sekundi Lisin vlasnik je ponovno zapucao u vepra i usmrtio ga. Bio je to spas za iznenađenog Lisu koju do tada nije shvatio što mu se je desilo i što mu se je moglo desiti. Opširnije

18.ožujka 2001.u Zagrebu je pod pokroviteljstvom IAMS FORUM-a održan seminar sa tematikom rendgenološke dijagnostike patologije segmenta caude equine i kirurška sanacija problema caude equine.Predavali su prof.dr.sc.Mensur Šehić i mr.sc.Boris Pirkić sa Veterinarskog fakulteta iz Zagreba, te dr.Peter Strenk,neurolog na Klinici Jaggy u Brnu. 
Opširnije...

©Mario-veterina, 2001