Carski rez
Kujica brak jazavčara došla je u ambulantu popodne nakon što se bezuspješno pokušavala ošteniti od jutra. Prije oko dvije godine pregazio ju je auto što je uzrokovalo frakturu zdjeličnih kostiju koja je nakon sraštenja dovela do suženja porođajnog kanala.

Operacija oka
Nakon udarca vratima, kod kuje pekinezera došlo je do prolapsa očne jabučice. Operativnim putem oko je vraćeno u očnu šupljinu.

Osteosinteza psa
Operativno liječenje prijeloma podlaktičnih kostiju kod aljaškog malamuta.

Novčić u želucu psa
U ambulantu je dovezen pekinezer,star tri godine,bijelosmeđe boje.Pas je pokazivao simptome jako bolnog trbuha sa obilnim povračanjem i dehidracijom.

Mokraćni kamenci
Operativno vađenje mokraćnih kamenaca. Vlasnica je primijetila da u pas pekinezer u zadnjih nekoliko dana često stoji u položaju za mokrenje i napinje se,a izlazi samo par kapi krvave mokraće.

Pobačaj kod mačke
Nakon neuspješnog pokušaja mačke da pobaci, mačići su morali biti izvađeni operativnim putem. 

Sterilizacija mačke
STERILIZACIJA MAČKE-OVARIJOTOMIJA

Maceracija ploda
Oko šezdesetog dana nakon parenja umjesto očekivanog poroda iz porođajnog kanala kuje irskog vodenog španijela primjećen je obilan smeđe zeleni iscjedak.

Operacija mokraćnog mjehura mačke
Operativno liječenje retrofleksije i prolapsa mokraćnog mjehura mačka, starog oko 2 godine, koji od prije dva dana bezuspješno pokušava mokriti. Od tada ne jede i uglavnom leži. Pregledom je utvrđeno loše opće stanje.

Spondiloza
Spondiloza je degenerativna bolest kralješnice koja se najčešće javlja kod domaćih mesojeda. Očituje se stvaranjem koštanih izraslina (osteofita) na ventralnim okrajcima trupova kralješaka.

Čudnovata hrana-pivski čep
Nakon dvodnevnog upornog povraćanja mužjak aljaškog malmuta  posjetio je našu ambulantu.

Amputacija noge mačka
Mačak Sivko prilikom ljubavnog zanosa nije primjetio nailazeći vlak koji mu je nemilosrdno odsjekao desnu zadnju nogu i zadnji dio repa. Sivko se zadnjim atomima snage dovukao kući.

Dilatacija želudca psa
Nakon obilnog hranjenja dehidriranom hranom, Peki je počeo povraćati i pokazivati simptome bolnog trbuha...

Oguljena koža psa
Nakon duge i burne noći njemački ovčar uz opravdanu zabrinutost svojih vlasnika vrato se kući i to tjesne i oguljene kože...

Amputacija noge psa
Pekinezer Arči, smeđe žute boje, star godinu dana, doživio je prije tri mjeseca tešku prometnu nesreću. Automobil ga je udario u područje zdjelice i sakralnog dijela kralješnice. Pri tom je došlo do frakture zdjelice u području desnog kuka.

Porod kuje u snu
Šezdeset šesti dan nakon parenja kod kujice epanjel bretona stare oko godinu i pol, nije počelo štenjenje.
Zabrinuti vlasnik nakon šezdeset i šestog dana od parenja, kada nije počeo porod doveo je kujicu u našu ambulantu

Ventralna hernija
Vlasnica ženskog teleta starog oko tri mjeseca križane pasmine(holštajn-simentalac) primjetila je na trbuhu tvorbu veličine muške šake. Vlasnica je posumnjala na upalno oboljenje pupka.

Ostosinteza 2
Nakon noćne šetnje mačka Micka, stara oko 16 mjeseci došepala je kući. Desna zadnja noga bila je otečena i bolna u području bedra.

Seminar u Varaždinu
Od 8-10.rujna 2000 godine u Varaždinu su održani dani osteosinteze malih životinja. Seminar je organiziran u dva dijela:

Harderova žljezda
Kod pekinezera, muškog spola, starog godinu dana došlo je do hiperplazije Harderove žlijezde u oku. Mehaničkim draženjem novotvorevinom došlo je do konjuktivitisa.

Carski rez na kozi
Koza “Jagica”, križane pasmine u tipu smeđe srnaste koze, stara oko tri godine, nakon 156 dana graviditeta počela se jariti.

Piometra mačke
U ambulantu je dovezena crno-bijela domaća mačka stara oko tri godine. Vlasnici su primijetili da u zadnjih nekoliko dana mačka slabije jede, pije puno vode i većinu vremena spava.

Flegmona potkožja kod njemačke bokserice
Izraslina u području analnog otvora i vagina kujice polagano je rasla. Pregledom je ustavnovljena neoplazma

Vanjski fiksatori
Kujica škotskog ovčara, stara šest mjeseci, doživjela je saobraćajnu nesreću prilikom koje je došlo do preloma prednje desne noge u području radijusa i ulne.

Piometra kuje
Piometra je gnojna upala maternice. Javlja se kod kuje i mačke.

Strano tijelo u želucu psa
Na rendgenskoj slici šteneta aljaškog malamuta bio je vidljiv strani predmet u želucu. Odlučili smo se na kirurško uklanjanje stranog predmeta metodom gastrotomije.

CAVTAT-Simpozij veterinara male prakse
Od 14-15. listopada 2000. u Cavtatu održan je simpozij veterinara male prakse s temom “Kirurgija mekih česti”, pod sponzorstvom WSAVA-e i FECAVA-e, te Bayera, Hills-a, Intervata i Walthama.

Osteosinteza metilmetakrilatom
Patuljasta pudlica, ženskog spola, stara oko desetak godina pala je s prozora i slomila prednju desnu nogu u distalnoj trećini radijusa i ulne.

Ruptura prednjeg križnog ligamenta u koljenu psa
Pucanje križnih ligamenata koljena uzrokuje šepanje kod kojeg životinja uopće ne opterećuje bolesnu nogu. Obično je posljedica traume, ali može nastupiti i zbog slabljenja samog ligamenta.

Porod krmače - carski rez
Krmači, staroj 10 mjeseci, križane pasmine u tipu hipora, nakon 117 dana graviditeta sramežljivo je počeo porod. Krmača je pripuštena pod nerasta pietren pasmine, tako da smo mogli očekivati krupne i široke plodove.

Ekstirpacija oka kod pekinezera
Kod pekinezera, muškog spola, starog oko dvije godine, nakon napada većeg psa došlo je do teške traumatske povrede oka s ispadanjem leće i staklovine, tako da smo morali pristupiti ekstirpaciji cijelog bulbusa oka.

Rascjep nepca kod mačke
Nakon prometne nezgode, kod mačka Bože došlo je do pucanja nepčanih kostiju i pojave razderotine na nepčanoj sluznici.

Fraktura tarzusa kod psa
Nakon kratkotrajnog izlijetanja na cestu, psa pasmine posavski gonič, starog oko godinu dana udario je automobil u područje stražnjeg kraja tijela.Pas se nije mogao osloniti na zadnju lijevu nogu.

Prolapsus maternice kod krave
Neposredno nakon poroda, kod krave, simentalske pasmine, stare oko deset godina, došlo je do kompletnog prolasusa rodnice i maternice.