Savjetovanje u Radencima
09.i 10 listopada 2002 godine održan je u Radencima (Slovenija)edukacijski simpozij. .Teme su vezane za bolesti i dijagnostiku bolesti krvnih stanica, koje se prvenstveno prenose krpeljima i staništima, kao napr.:babaesiosa, bartonelosa, leishmaniosa, toxoplasmosa, ehrlichiosa, protozoarne bolesti digestivnog sustava pasa i mačaka, i dr. (1/2003)

Dirofilaria Repens
Prilikom "krpanja i slaganja" hrabrog lovačkog psa u mišićima podkožja ukazala nam se bijela končasta tvorba koju sam na svoje čuđenje izvukao van. Što je sad to ? dvije misli ili Dirofilaria repens ili Dipetalonema. Nakon identifikacije parazita i pretrage mikrofilarija u krvi ustanovili smo da je riječ o Dirofilariji repens. (3/2003)

Ambulantna klinika
Prilikom posjete Ambulante klinike, zadnjeg mjeseca u 2002. godini posjetili smo obiteljsko gospodarstvo Božurić iz Jazvenika. Tom prilikom obavili smo zdravstveni nadzor nad njihovim stadom ovaca. Nekoliko dana prije napravljena je koprološka pretraga izmeta. Ustanovljena je jaka invazija sa Fasciolom hepaticom, i Strongilusima spp.(3/2003)

Ruminotomija-ambulantna klinika
Pregledavši kravu ustanovili smo uzrok stanju simptomima učestale recidivirajuće indigestije popračene iznenadnim količnim bolovima. Pregledavši kravu ustanovili smo uzrok takvom stanju strano tijelo metalnog porijekla smješteno u anatomskom području kapure. (6/2003)

IV. Srednjeeuropski bujatričarski kongres Lovran 2003
U Lovranu kraj Opatije od 23. do 27. travnja 2003. godine održan je IV.Srednjeeuropski bujatričarski kongres sa međunarodno znanstveno stručnom problematikom iz područja bujatrike. Kongres je bio izuzetno dobro brojčano posjećen od strane kolega iz susjednih zemalja. Otvorenje i sam tok događaja odvijanja kongresa možete popratiti u slikovitom dijelu koji slijedi.

Neurologija- Varaždin 2003
U Varaždinu je u skolpu Hrvatskih dana male prakse od 12.do 13.travnja 2003. godine održan dvodnevni radni tečaj iz Neurologije. Radni naslov tečaja glasio je:"Hromost kao ortopedski ili neurološki problem ?" Tečaj je organiziran ispred Odjela za male životinje i kućne ljubimce, a uz velike napore kolege magistra Davorina Lukmana i suradnika. Moglo se čuti niz poučnih i novih stvari iz veterinarske neurologije, na čemu možemo zahvaliti predavačima iz SR Njemačke, dr.sc.Thomasu Goeddeu i dr.sc.Helmutu Stegeru.