R A D E N C I                   

09.i 10 listopada 2002 godine održan je u Radencima (Slovenija)edukacijski simpozij pod pokroviteljstvom WSAVA-e, a u suradnji Slovenskog združenja veterinarjev za male živali i hrvatskih veterinara male prakse na čelu sa mr.sc.Davorinom Lukmanom. Odaziv auditorija bio je iznimo velik, pogotovo odf slovenske strane. Iz Hrvatske bilo je prisutno oko dvadesetak kolega. Predavanja su bila izuzetno zanimljiva i edukativna.Teme su vezane za bolesti i dijagnostiku bolesti krvnih stanica, koje se prvenstveno prenose krpeljima i staništima, kao napr.:babaesiosa, bartonelosa, leishmaniosa, toxoplasmosa, ehrlichiosa, protozoarne bolesti digestivnog sustava pasa i mačaka, i dr.
Milan Matko pri otvaranju simpozija. Voditelj simpozija, a ujedno i Direktor Uprave za veterinarstvo u RH, mr.sc.Davorin Lukman, i ovaj puta pokazao je visoki stupanj profesionalnosti i stručnosti prilikom organiziranja ovakvih simpozijuma.
 Primopredaja poklona i plaketa. Bojan Zorko, neumoran i još uvijek u vrhu slovenske male prakse.
Ovo je već bolje, Nataša Tozon i iskreni poljubac uz mali poklon. I sada ono zašto smo došli. Mr.sc.Davorin Lukman otvara simpozij, ali bez poljubca ljepše polovice, šteta, jer........čini mi se da je gospođa Lukman negdje u blizini...
Shimon Harrus dolazi sa Univerziteta u Jeruzalemu, Israel. Susan E.Shaw, Australija, Univerzitet u Sydneyu.
Gad Baneth, Israel, Hebrew Universitet. Prof.dr.Albert Marinculić, Hrvatska, Veterinarski fakultet u Zagrebu, izuzetno lijepa predavanja o protozoarnim bolestima gastrointestinalnog sistema u pasa i mačaka.
Klijentela iz hrvatske male prakse, predvođena Krunom Hrvačićem i Mrkobrkom, isprika Mrkobradom. U pozadini prominira stari gradiščanski hrvat Tadija Perajić, ali ovaj puta bez Klaudije.     Kratak pregled prezentacija .
Od hrvatskih predavača spomenuo bih i Prof.dr.Josipa Madića koji je imao lijepu prezentaciju sa temom dijagnostike virusnih enteritisa pasa. Nažalost nisam imao više fotki tako da Vas ostavljam uskračene za njegovu slikicu. Na kraju želio bih se zahvaliti svim kolegama prilikom organiziranja ovako lijepog i edukativnog simpozija.
©Mario-veterina 2002